0
U košarici
0,00 kn
Košarica je prazna
0
Početna Proizvodi RAČUNALNA PERIFERIJA EXTERNA MEMORIJA VANJSKI TVRDI DISKOVI Externi hard disk Verbatim #53650 Fingerprint secure 2.5" 1TB USB 3.1 Gen 1 256-bit AES enkripcija

Šifra artikla: 64366

Barkod: 0023942536505

Kataloški broj: 53650

Externi hard disk Verbatim #53650 Fingerprint secure 2.5" 1TB USB 3.1 Gen 1 256-bit AES enkripcija

Cijena
480,00 kn
600,00 kn
Preporučena MPC (PDV uključen)
Glavna briga dok ste u pokretu je očuvanje sigurnosti podataka — ne samo poslovnih, već i osobnih podataka. Zamislite gubitak osobnih datoteka, ostavljanje na vlaku ili zadnjem sjedalu taksija, imajući na umu da bilo tko ima pristup do njih jer su bile pohranjene na standardnom tvrdom disku. Za potpunu sigurnost informacija, tvrdi disk zaštićen otiskom prsta koristi kombinaciju hardverskog šifriranja 256-bitnim AES-om i biometrijske tehnologije.
Hardversko šifriranje s pomoću 256-bitnog AES-a besprijekorno šifrira sve podatke na pogonu u realnom vremenu. Pogon je sukladan sa zahtjevima OUZP-a (eng. GDPR-a) jer je 100 % pogona sigurnosno šifrirano. Ugrađeni sustav za prepoznavanje otiska prsta omogućuje pristup za osam ovlaštenih korisnika i jednim administratorom koji uređaju može pristupiti putem lozinke. Tvrdi disk ne sprema lozinke u računalu ili nestabilnoj memoriji sustava, stoga je puno sigurnije od softverskog šifriranja.
Softver je jednostavan za korištenje i omogućuje snimanje otisaka prstiju za osam korisnika. Nakon postavljanja, ti korisnici mogu zaključati i otključati uređaj koristeći samo registrirani otisak prsta. Jednostavno priključite pogon zaštićen otiskom prsta u računalo i lagano položite prst na senzor. Ako je otisak prsta prepoznat, zaštićeni tvrdi disk će se otključati, a na uređaju će se upaliti zelena LED žaruljica. Tvrdom disku je također moguće pristupiti s pomoću administratorske lozinke.
Pogon je moguće postaviti i koristiti na PC i Mac operacijskim sustavima. Sučelje tvrdog diska je USB 3.1 GEN 1 s priključkom USB-C i kompatibilno je sa super brzim prijenosima podataka*. Pakiranje također sadrži kabel USB-C na USB-A i prilagodnik USB-C za povezivanje s različitim uređajima. Također, nakon što se otisak prsta registrira, moguće ga je povezati s TV uređajima, što nije slučaj s običnim šifriranim tvrdim diskovima.
Značajke:
Prijenosni tvrdi disk USB-CTM s ugrađenim skenerom za otisak prsta radi sprječavanja neovlaštenog pristupa vašim podacima
Pristup pomoću otiska prsta ovlaštenog korisnika
Obvezno 100 %-tno hardversko sigurnosno šifriranje 256-bitnim premium AES-om
Do osam ovlaštenih korisnika i jednim administratorom (putem lozinke)
Pohranite i nosite povjerljive podatke uz zaštitu od gubitka ili probijanja
Podržava tehnologiju USB Super-speed (5 Gb/s)
Kabel USB-CTM na USB-A i prilagodnik USB-CTM
Priložen softver za sigurnosno kopiranje Nero Backup Software
Kapacitet čvrstog diska : 1000 GB
Brzine prijenosa podataka za USB: 5000 Mbit/s
Maksimalna brzina prijenosa podataka : 5000 Mbit/s
USB priključak : USB Tip-C
USB verzija : 3.2 Gen 1 (3.1 Gen 1)
Boja proizvoda : Crno
Materijal kućišta : Aluminij, Plastika
Podržani sigurnosni algoritmi: 56-bit AES
Čitač otisaka prstiju: Da
Zaštita lozinkom: Da
Sučelje napajanja : USB
Radni uvjeti:
Raspon radne temperature (T-T): 5 - 50 °C
Dozvoljeni raspon temperatura za skladištenje (T-T): -40 - 70 °C
Opseg relativne vlažnosti pri radu (H-H): 5 - 90%
Težina i dimenzije
Širina: 81 mm
Dubina: 126 mm
Visina: 16,5 mm
Težina : 156 g
Podaci o ambalaži
Priloženi kabeli: USB tip-A do USB tip-C